Turnen

Turnen is een individuele sport waarbij op verschillende toestellen elementen en oefeningen getraind worden. Binnen HGV worden verschillende turnlessen geboden. Zo is er turnen voor jeugd, turnen voor volwassenen en wedstrijdturnen.

Turnen voor jonge kinderen

Onze turnlessen zijn voor jongens én meisjes van 4 t/m 18 jaar. De lessen duren anderhalf uur; het eerste halfuur wordt een gerichte warming-up gedaan en daarna wordt  geoefend op de turnelementen. Dit wordt gedaan op 3 verschillende sprongsituaties, brug, balk, vloer en ringzwaaien. Hoewel prestatie niet boven het plezier staat, wordt natuurlijk altijd gestreefd naar het verhogen van het niveau per individu. En daar zijn we goed in, doordat wij op een heel individuele en opbouwende manier lesgeven. Alle kinderen zijn in onze lessen welkom. We kunnen talentvolle kinderen goed begeleiden en kinderen die iets minder snel leren de kans geven om serieus te turnen. Juist door de verschillen in niveau en leeftijd kunnen kinderen veel van en met elkaar leren en wordt ieder kind de kans gegeven om op eigen niveau mee te doen. Deze lessen zijn op maandag en zaterdag. Er kan gekozen worden om mee te doen bij 1 of bij 2 lessen per week.

Turnen voor volwassenen

Op donderdagavond is er een lesuur turnen voor volwassenen. Daar zijn ook onze leiding en assistenten veel te vinden. Turnen is dus echt niet leeftijdsgebonden! Wees welkom op donderdag van 20.00 tot 21.00 uur in de gymzaal aan de Merelweg.

Clubkampioenschappen turnen

Tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen kunnen de turn(st)ers hun kunsten laten zien.

Wedstrijdturnen
Meiden van 6 jaar en ouder kunnen ook kiezen om mee te doen bij het wedstrijdturnen. Hier wordt getraind op de 4 klassieke toestellen; sprong, brug, balk en vloer en worden oefeningen getraind om te kunnen laten zien op wedstrijden. Dit zijn wedstrijden in de regio die door de KNGU georganiseerd worden, waaraan verschillende verenigingen meedoen. De lessen zijn gelijk aan het wedstrijdsysteem opgedeeld in de leeftijdscategorieen onderbouw (6 t/m 9 jaar), middenbouw (10 t/m 12 jaar) en bovenbouw (12 jaar en ouder). Er wordt op verschillende niveaus meegedaan, zodat ieder kind mee kan doen aan het wedstrijdturnen.
Wij hebben nog geen jongens die meedoen aan het wedstrijdturnen. Wil je dat graag, neem dan contact op zodat we kunnen overleggen over de mogelijkheden.
Turnlessen

Voor het actuele aanbod kunt u kijken op ons lesrooster.

Open Whatsapp
1
💬 Heb je hulp nodig?
Scan de code
👋 Welkom bij HGV Hengelo!

Leuk dat je ons hebt gevonden! Heb je vragen of hulp nodig? 🤔

Voor snel antwoord, app ons op 📲
06-43118346.
Voor e-mails, stuur naar ✉️ secretariaat@hgvhengelo.nl.
Volg ons voor updates op 📷 Instagram, 📘 Facebook, en 🎥 TikTok.
We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit je te verwelkomen in onze lessen! 😊🏋️‍♀️🎉