Kindergym / Jeugdgym

Gymnastiek voor de jeugd is onze grootste lesgroep. We geven door heel Hengelo gymnastieklessen voor jeugd van alle leeftijden. In de lessen worden veel verschillende bewegingsvormen aangeboden en wordt de basis van het turnen geleerd. Ook wordt aandacht besteed aan spelvormen, samen werken, keuzes maken en elkaar helpen. In alle groepen voor kinderen t/m 7 jaar (inclusief de lessen ouder- en kindgym) bieden wij het programma voor het Nijntje Beweegdiploma aan. Om het Nijntje Beweegdiploma te volgen kan het kind dus aan elke gymles van het lesrooster deelnemen.

De gymnastieklessen onderscheiden zich van de schoolgymlessen door de grote aandacht voor individuele kinderen. Ook in grotere groepen wordt uw kind gezien, doordat hulpleiding (assistenten) de leid(st)er helpen. Wij streven naar een hoge kwaliteit van lesgeven in onze lessen. Zo houden wij jaarlijks clubkampioenschappen, waar kinderen hun gym-/turnkunsten kunnen laten zien.

Turnen en andere basisbewegingen worden onder de aandacht gebracht en met de leeftijd meer geoefend, waardoor gemakkelijk een overstap kan worden gemaakt naar de turnlessen of een van onze vele andere disciplines.

Jongens en meisjes

Jonge kinderen gymmen in gemixte groepen. Vanaf een leeftijd van ongeveer 7 jaar ontstaan specifieke behoeften bij jongens en meisjes. Daarom bieden we gymnastiek gescheiden aan. Terwijl nog altijd het grootste deel van de gymnasten meisjes zijn, kom je als jongen dus in een groep met alleen maar jongens. Het effect hiervan is geweldig, kom daarom eens kijken bij een jongensgroep bij u in de buurt!

Gym voor volwassenen

Voor volwassenen hebben we ook gymles. We bieden dan niet alleen de motorische oefeningen, maar ook allerlei spelvormen en balspelvormen aan. Volwassen gymlessen zijn enorm populair. Ook eens meedoen? Voel je welkom!

Kijkt u voor ons actuele aanbod op het lesrooster.

Open Whatsapp
1
💬 Heb je hulp nodig?
Scan de code
👋 Welkom bij HGV Hengelo!

Leuk dat je ons hebt gevonden! Heb je vragen of hulp nodig? 🤔

Voor snel antwoord, app ons op 📲
06-43118346.
Voor e-mails, stuur naar ✉️ secretariaat@hgvhengelo.nl.
Volg ons voor updates op 📷 Instagram, 📘 Facebook, en 🎥 TikTok.
We zijn hier om je te helpen en kijken ernaar uit je te verwelkomen in onze lessen! 😊🏋️‍♀️🎉